CC BI Connect

Je hebt jouw klanten voorzien van de veelzijdige Xelion-oplossing. De gebruikers zijn enthousiast en maken er goed gebruik van. Vanaf dat punt vraagt de klant veelal naar extra inzicht in de communicatiestromen. 

 • Welke medewerker heeft het meest contact met welke klanten?
 • Welke afdeling heeft de langste wachttijd?
 • Wat zijn de drukste telefoniemomenten? 

Xelion biedt standaard verschillende rapportagemogelijkheden, maar bedrijven die volledig op data sturen zoeken een verdiepend inzicht. Door deze vraag heeft CC Experts “CC BI Connect” ontwikkeld. Een oplossing voor extra verdiepend inzicht in de telefonische communicatie.

Een cloudoplossing die de Xelion-oplossing koppelt en verrijkt via Microsoft Power BI.

Wat is CC BI Connect

Alle gesprekken via de Xelion communicatieoplossing worden opgeslagen in een database. Aan deze gesprekken zijn verschillende kenmerken verbonden zoals:

 • Wie heeft welk gesprek beantwoordt?
 • Hoelang duurt een gesprek?
 • Via welke route komt het gesprek bij de juiste medewerker?

CC BI Connect koppelt de Xelion API aan Microsoft Power BI en haalt de relevante informatie op. Het online portaal van CC BI Connect biedt de mogelijkheid om deze data verder te verrijken met bijvoorbeeld:

 • Vestigingslocatie medewerker
 • Diverse personalia (geslacht, leeftijd, etc)
 • Telefoonnummers van de klant
 • Werktijden van medewerker

De door CC BI Connect verrijkte informatie wordt veilig online opgeslagen en doorgestuurd naar Microsoft Power BI. Jouw klant kan via het Microsoft Power BI dashboard direct de meest gevraagde overzichten inzien. Heeft de klant kennis van PowerBI dan kan hij/zij de Xelion-rapportages combineren met omzet, klanttevredenheid en andere bedrijfsrelevante cijfers.

Aan de slag met CC BI Connect voor Microsoft Power BI

Meld jouw klant aan via het aanmeldformulier. Vul de naw-gegevens in van de klant én selecteer jouw eigen bedrijf als reseller. Op deze manier is de klant blijvend aan jouw account gekoppeld. Jij ontvangt als partner nu een e-mail waarin de nieuwe klant is bevestigd. Vanaf dit moment ontvang jij ook de factuur die jij aan jouw klant kunt doorbelasten.

Na het aanmaken van het account vul je de volgende gegevens in: de tenant naam, API-gebruikersnaam en wachtwoord. CC BI Connect start met de uitwisseling van data. Met de inloggegevens kun je in het portaal de gewenste verrijking van data toepassen.

In het portaal vind je de instructie hoe je het PowerBI dashboard kunt downloaden en inlezen. Via dit portaal genereer jij de API authorisatiestring waarmee je Microsoft Power BI live koppelt. Zonder tussenkomst van medewerkers heb je de CC BI Connect geactiveerd en kan je klant aan de slag. Mocht je er niet uitkomen, dan helpen we je natuurlijk graag. Ook voor ondersteuning bij Microsoft Power BI kunnen onze experts jouw een helpende hand bieden.

Kosten

De kosten voor de eindgebruiker bepaal je zelf en hangen af van diensten die je bij de oplossing integreert. Een richtprijs voor CC BI Connect is:

 • Tot 10 Xelion gebruikers € 35 per maand
 • Tot 50 Xelion gebruikers € 60 per maand
 • Tot 150 Xelion gebruikers € 95 per maand
 • Tot 2000 Xelion gebruikers € 175 per maand

Meer informatie

Wil je meer weten over CC BI Connent of een demonstratie? Neem contact met ons op via info@ccexperts.nl of 071-7630510.

Reseller worden?

Wil je meer weten over de resellermogelijkheden van CC Experts? Laat hieronder jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.